1. nap - Megérkeztünk!

 2012.09.27. 15:03

A gépünk este 6 órakor szállt le. A közvetítő irodában a hölgy negyed 7-re kért nekünk transzfert.

A csomagjaink a vártnál jóval hamarabb érkeztek meg, így már 6 óra 10 perckor, bőröndökkel a kezünkben álltunk és vártunk az eindhoveni reptér parkolójában az Otto-workforce-os autóra, ami elvisz minket a csudijó szállásunkra.

...

Negyed 7- semmi. Nem baj, késnek egy picit.

Fél7 – semmi. Na jó, megkeresem a telefonszámokat amiket kaptunk, vészhelyzet esetére.

7 óra – Gábor próbát tesz, és felhívja a magyarországi közvetítő hölgyeményt. A telefont nem veszi fel senki.

7 óra 10 perc – Gábor próbát tesz, és felhívja az Otto-workforce központi irodáját. Itt egy angolul beszélő hölggyel beszélt, aki biztosított minket, hogy hamarosan odaér a transzport.

7 óra 30 perc – Gábor próbát tesz, és felhívja az Otto-workforce fő-fő-fő szállás-menedzserét. Itt egy angolul épphogy csak makogó hölggyel beszélt, aki biztosított minket, hogy hamarosan odaér a transzport.

8 óra – Gábor próbát tesz, és ír egy SMS-t a magyarországi közvetítő hölgynek, majd felhívja. A telefont nem veszi fel senki, az sms-re nem válaszol senki.

8 óra 10 perc – Gábor próbát tesz, és felhívja a központi irodát, hogy adják meg a sofőr számát, aki értünk jön. Tájékoztatnak minket, hogy a sofőrt nem tudják elérni, mert nincsen telefonja, és egyébként is lengyel, és nem beszél angolul.

A telefonálós-várakozós tortúra egészen este 9 óráig tartott.

3 órát vártunk a bőröndjeinkkel az eindhoveni reptér parkolójában, mire megjelent az Otto-s autó a lengyel sofőrrel.
A sofőr tényleg egy kukkot sem beszélt angolul, így nem tudta elmagyarázni azt sem, hogy hova megyünk, és mi fog ott történni.

Az autókázás kb. 1 óráig tartott (tehát, amikor telefonáltunk, hogy nincs transzferünk, még nem indították el a kocsit értünk). Az úton jó hangosan és cifrán, angolul és magyarul káromkodtunk, hátha abból talán valamit megért az ürge…

Amikor egy beléptetőkapus-erdős-lakótelepes részhez érkeztünk, ami már nem is Hollandiában, hanem Németországban van (Weeze – Laarbruchban), a sofőrfaszi kézzel-lábbal, és számunkra megfejthetetlen nyelven elkezdte mondani, hogy: "VÍÍ HÍÍÍ! VIÁÁ HÍÍÍ!" . Arra következtettünk, hogy azt akarja mondani, hogy megérkeztünk, bár ezen a ponton már egyáltalán nem voltunk biztosak semmiben.

A kocsi egy iroda előtt állt meg. Az irodában egy lengyel nő ült, aki megérkezésünkkor éppen mással volt elfoglalva, és egyáltalán nem érdekelte, hogy egymást támasztva, zombi állapotban a fáradtságtól két morcos jedi áll az ajtóban, akik minden bizonnyal akarnak valamit (ezek voltunk mi).
Nagy nehezen, dolga végeztével a lengyelina felénk fordult, és adott egy kulcsot a Gábornak, és egyet nekem. Angolul elmakogta, hogy Gábor már másnap kezdi a munkát, nekem csak holnapután kell munkába állnom, mert addigra intézik el a papírjaimat. Már nem nagyon kérdeztünk semmit, mivel már este 11 óra volt, és egy elég hosszú nap volt a hátunk mögött. Az éhségről nem is beszélve, ami gyötört minket, ugyanis nem vártak minket a lengyel droidmunkások svédasztalos vacsorával. Természetesen egy bolt sem volt az erdő közepén, ami este fél 12-kor nyitva lett volna.

Megkerestük szépen a szobáinkat, ugyanis külön-külön lettünk elszállásolva, egyszemélyes szobákban.

Az egyik egyszemélyesbe bedobtuk a cuccainkat és a szintén egyszemélyes heverőre estünk a fáradtságtól. Így szenderültünk álomba, és vártuk a szebb holnapot, amikoris ha törik-ha szakad, de kiderítünk mindent!

Címkék: munka lengyel külföld munkavállalás külföldi munka Németország Hollandia külföldi közvetítő Külföldi állás vendégmunka Otto Workforce Laarburch

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintemigyvan.blog.hu/api/trackback/id/tr54806488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kastanie 2013.01.31. 11:14:07

Szia felvennéd velem a kapcsolatot? Akár itt.

Köszi!

Madrac 2013.07.01. 14:14:08

Miért nincs folytatása a történetnek? Kíváncsi lettem volna. Én is kapcsolatba kerültem az otto-val...

Zitalein 2013.10.04. 13:36:32

Szóval szervkereskedők...

sasa84 2015.02.12. 15:13:39

Párommal mi is hasonló úton készülünk elindulni. A tapasztalataitok aranyat érnének nekünk :)

gy91 2015.02.24. 15:31:13

@sasa84: Hosszú idő után most nézem, hogy azért lenne érdeklődő a folytatásra... :)
Sasa, neked lelövöm a poént: Ha NINCS MÁS ÚT, ha a legvégső lehetőségek is elúsztak, CSAK AKKOR vállaljátok ezt be. Ha nem szakad minden kötél, inkább keressetek mást!!! Csalódni fogtok.
Remélem, még időben szóltam.

Dirrdurr 2015.03.12. 13:16:49

Én is Laarburchban töltöttem el egy csodálatos évet :D Tény hogy nem egy leányálom, és tény hogy nem könnyű és sok Polák van, és nem mind barátságos, de ki lehet bírni. Nekem volt munkám, nem fizetett rosszul, nem volt okom panaszra. Sok barátot szereztem kint, és a nyári bulik is egész jók voltak. Semmi képen sem ajánlom hercegnőknek, és hercegeknek az ottót. Tény hogy voltak kint durva dolgok. Tény hogy nem egy 5* hotel, de még csak nem is 3. Én hazajöttem személyes okok miatt, de több barátom is kint marad, ugródeszkának használta az ottót, már teljesen más helyen dolgoznak, saját házat bérelnek, vettek kocsit stbtb... Nagyon sokan azt gondolják, hogy kimennek és piros szőnyeget terítenek eléjük ami a kolbászkerítéses mézeskalács szállásokhoz vezet. Nem, ez nem így van. Kint is dolgozni kell, talán keményebben is. Annyi a különbség, hogy megfizetik. És ha okos vagy és ügyes, és jól helyezkedsz, gyűjtögetsz, nyitva tartod a szemed, TANULSZ NYELVEKET!!!!!!!!!!!!! 1-2 éven belül egész jó körülményeid lesznek. Az Ottóról meg annyit, hogy ha nincs pénzed és kapcsolataid, ez a legjobb választás, mert mindent elintéznek helyetted, nem vágnak át pénzel sem. Aki a jég hátán él itthon is, annak nem lesz nehéz kint sem. Ha meg nem tetszik 1000 másik ember van(főleg Lengyelek) akik szívesen mennek a helyedre. Mindent összevetve ajánlani tudom, de aki kimegy velük, készüljön fel, és legyen szemfüles, ravasz és ne hagyja magát!
süti beállítások módosítása